Bij ‘t Schop kom je langs om het lekkerste biologische eten te kopen, om samen het boerenleven te ontdekken maar ook om met je collega’s of familie en vrienden echt samen te komen in een compleet andere, inspirerende omgeving. Ideaal voor zinvolle teamuitjes!

Teambuilding

Inspiratie & educatie

Kookworkshops

Samen eten of zelf bereiden

Zakelijke bijeenkomsten

Groepsuitjes

Elke dag is anders en iedere groep is uniek. Ben je op zoek naar een programma dat precies bij je past? Met onze boerderij en omgeving als inspiratiebron, stel ik graag samen met jou een ideale dag samen…. Kijk ook eens bij onze arrangementen en evenementen.

Samen met je collega’s

Op zoek naar een unieke locatie voor een vergadering of training met je collega’s?

Bij ons kan je echt bij elkaar komen in een compleet andere, inspirerende omgeving. De mogelijkheid een vergadering te combineren met een kookworkshop en vervolgens een diner, maakt een dag samen met je team compleet en brengt je nader tot elkaar. Samen koken schept een band!

Met vrienden of familie

Een dagje uit met vrienden? Een gezellige verjaardag met de gehele familie?

Biologische boerderij ’t Schop biedt op maat gemaakt programma’s aan, voor jong en oud!
Geen zin om zelf te koken, maar wel om samen te eten op een bijzondere, unieke locatie? Ook hier kunnen wij voor zorgen, schuif gezellig aan en geniet van een lunch, warm buffet, diner of braai!

Met klas- of studiegenoten

Kennis op doen in een natuurlijke, groene omgeving op het gebied van bodem, natuur en biologische dierhouderij?

Wij bieden diverse excursies aan op onze boerderij, waarin wij op een interactieve manier de gasten meenemen in ons verhaal.

Met z’n allen koken met de mooiste en puurste biologische oorsprong van ons eigen land onder begeleiding van een professionele kok. Samen koken schept een band!

Kookworkshop

Samen aan de braai

Diner bereiden (€ 49,50 pp)

Onder begeleiding van een “braaimeester” leer je bijzondere barbecue-gerechten maken op de Zuid-Afrikaanse braai en geniet je achteraf van deze eigengemaakte gerechten.

Bij goed weer maken we gebruik van de buitenbraai, bij slechter weer van de binnenbraai.

Alle recepten krijg je naderhand mee naar huis.

Workshop “Winterbraaien”
Zie Workshop “Braaien”, alleen zijn de gerechten speciaal gericht op het winterseizoen. Buiten gezellig bij een vuurtje met z’n allen de barbecue aansteken, om vervolgens de diverse winterse gerechten te bereiden en achteraf ervan te genieten.


Kookworkshop

Samen diner bereiden

Diner bereiden (va € 49,50 pp)

Onder deskundige begeleiding van een chefkok bereid je in groepjes van 2 een smakelijk diner, waarbij gebruik wordt gemaakt van verse, biologische producten van eigen boerderij (keuze uit 3-gangen of 4-gangen).

U kunt kiezen uit diverse thema’s:

 • Landelijke keuken
 • Vlaamse keuken
 • Franse keuken (bistro)
 • Provençaalse keuken
 • Italiaanse keuken
 • Turkse keuken
 • Spaanse keuken
 • Aziatische keuken
 • Tapaz maken


Kookworkshop

Samen lunch bereiden

Lunch bereiden (va € 49,50 pp)

Naast de workshops gericht op het avondeten, verzorgen wij ook kookworkshops gericht op dineren in de middag (lunch). Geen standaard broodjes met kaas of vlees, maar “echte” gerechten, bereid onder begeleiding door een chefkok. Ideaal voor groepen die in de ochtend hebben vergaderd en de middag willen gebruiken voor teambuilding en gezelligheid.

Workshop “High-tea”
Lekker smullen van zelfgemaakte biologische zoetigheden met gezonde sapjes en verschillende soorten thee. Uiteraard zoveel mogelijk van eigen land!

U kunt kiezen uit diverse thema’s:

 • Landelijke keuken
 • Vlaamse keuken
 • Franse keuken (bistro)
 • Provençaalse keuken
 • Italiaanse keuken
 • Turkse keuken
 • Spaanse keuken
 • Aziatische keuken
 • Tapaz maken

Geen zin om zelf te koken, maar wel om samen te eten op een bijzondere, unieke locatie met producten van eigen land? Geen probleem, schuif gezellig aan en genieten van een lunch, warm buffet, diner of boerenbraai!

Samen eten

Boerenbraai

Braai va € 37,50 pp

Geniet van een gehele verzorgde boerenbraai op het erf of in de oude koeienstal. Het vlees wordt door een chefkok gebakken op de braai, zodat er wordt gezorgd voor goede bereiding van het vlees. Alle producten zijn natuurlijk biologisch en van eigen land!

U kunt kiezen uit diverse opties:

 • Standaard braai (€37,50 pp)
 • Uitgebreide braai (€ 43,50 pp)
 • Braai de luxe (€49,00 pp)

Samen eten

Boerenlunch

Lunch va € 16,50 pp

Een heerlijke lunch met biologische boerenproducten, die vers uit de boerderijwinkel komen. De lunch wordt geserveerd onder de notenboom op het erf of in onze ouderwetse koeienstal. Uitbreiding met salades, zelfgemaakte soep of warm vleesgerechten is mogelijk.

Tip: Ideaal te combineren met vergaderingen of andere trainingen.

U kunt kiezen uit diverse opties:

 • Eenvoudige boerenlunch (€ 16,50 pp)
 • Uitgebreide boerenlunch (€ 19,95 pp)
 • Uitbreiding met soep (€ 6,50 pp)


Samen eten

Biologisch Warm buffet

Warm buffet € 32,50 pp

Een geheel op maat gemaakte warm buffet, voor ieder wat wils. Alle gerechten worden op ambachtelijke wijze bereid door onze chefkok. Dit buffet zal worden geserveerd in onze ouderwetse koeienstal. Een goede aanvulling voor verjaardagen of borrels.

U kunt kiezen uit diverse thema’s

 • Landelijke keuken (koken met streekproducten)
 • Vlaamse keuken
 • Franse keuken (bistro)
 • Provençaalse keuken
 • Italiaanse keuken
 • Turkse keuken
 • Spaanse keuken
 • Aziatische keuken


Samen eten

Biologisch diner van de chef

Diner n.o.t.k.

Een sjiek diner met collega’s, een sunday roast met de familie of een diner gemaakt op vuur? U vraagt en wij zorgen ervoor!

Wij bieden geheel op maat gemaakte diners aan. Na een oriënterend gesprek met u en onze chef, worden de wensen omgezet in prachtige en lekker diners.

Natuurlijk allemaal gemaakt van onze eigen biologische producten!


Bijzondere gelegenheden om te vieren

Trouwerijen, verjaardagen, etc. n.o.t.k.

Heb je iets te vieren of wil je stil staan bij een bijzondere moment en wil je dit doen op een mooie, unieke locatie?

Trouwerij, verjaardag of andere gelegenheden… wij kunnen zorgen voor een mooie dag geheel op maat gemaakt. Op één locatie, diverse plekken! Lekker bourgondisch genieten op het erf onder onze eeuw oude notenboom met een speciaal biertje of wijntje in de hand….

Samen stellen we een mooie dag voor je samen, met al je wensen! Goed en lekker eten, samengesteld door één van onze chefkoks!

Natuurlijk allemaal gemaakt van onze eigen biologische producten!

Bij ’t Schop kom je langs om samen het boerenleven te ontdekken, om met je collega’s echt bij elkaar te komen in een compleet andere, inspirerende omgeving.

Ruimtes & omgeving

De koeienstal en pinkenstal

Rondleiding (gratis inbegrepen bij activiteit)

De sfeervolle verbouwde stallen zijn ideale vergaderlocaties. De weilanden zijn een unieke plek voor een brainstorm. Wifi, een beamer en een scherm zijn aanwezig. Daarnaast kunnen we je helpen met het vinden van een overnachting, we werken samen met hotels en luxe groepsaccomodaties in de buurt van de boerderij.

Tip: boek na een vergaderdag op onze boerderij een kookworkshop en blijf gezellig eten. 

 • Van 20 tot 60 personen
 • Bar, audio en video aanwezig
 • Voldoende parkeerplaatsen aanwezig

Ruimtes & omgeving

Het boerenerf

Rondleiding (gratis inbegrepen bij activiteit)

“Je zit nergens zo lekker als onder onze notenboom”, aldus grootvader. En daar heeft hij zeker gelijk in gehad!

Wanneer het weer het toe laat kan je zelf ervaren hoe het is om met een gezelschap buiten te zitten op onze boerenerf onder de 100-jarige notenboom. Een ideaal buitenterras om lekker te genieten!


Ruimtes & omgeving

In de wei

Rondleiding (gratis inbegrepen bij activiteit)

Wanneer het weer het toe laat, kan je ook lekker genieten in wei!

Met de moestuin en de koeien op de achtergond en tussen de bloemen, en wanneer je wilt met de blote voeten in het gras!

Een prachtig, idylisch plaatje: Een echte plek om lekker tot rust te komen!


Ruimtes & omgeving

Hutje op de hei

Rondleiding (gratis inbegrepen bij activiteit)

Vergaderarrangementen
Naast de vergadering om te vergaderen bieden wij ook arrangementen aan, om de vergadering zo onbezorgd en gelukkig mogelijk te laten verlopen. Dit kan zijn door onze koffie- en theearrangement uitgebreid met warme appeltaart van worstenbrood, een rondleiding over de boerderij waar we alles vertellen over ons biologisch bedrijf, een boerenborrelplank met eigen producten voor naderhand bij de borrel en nog veel meer. Voor meer informatie kun je contact opnemen, zodat we je een op maat gemaakt programma kunnen aanbieden.

Tip: boek na een vergaderdag op boerderij een kookworkshop en blijf gezellig eten. Een erg leuke teambuildingactiviteit!

 • Vergaderarrangement Eenvoudig
 • Vergaderarrangement Basis
 • Vergaderarrangement De luxe

Gezellig met jouw gezelschap erop uit in de mooie, inspirerende omgeving van Hilvarenbeek. Er is erg veel te ontdekken, te zien en ook te beleven in de regio. Laat je adviseren en merk dat een uitdagende, afwisselende teamarrangement voor jullie gemakkelijk gemaakt is!

Inspiratie

Ontmoet de meester

Een rondwandeling langs enkele werkplekken van de kunstenaar, geïnspireerd door zijn etsen en tekeningen.

De Andreas Schotel-route bestaat uit een wandeling langs enkele werkplekken van de kunstenaar Andreas Schotel. Onderweg komt u schildersezels tegen met zijn werk. Daarnaast staan er kunstwerken langs de route geïnspireerd op zijn etsen en aquarellen.

 • Duur: Keuze uit ruim 3 km en 10 km
 • Gratis wandelroute te verkrijgen

Educatie

Jan vertelt over ons bedrijf

We willen graag aan iedereen die ons bedrijf bezoekt vertellen en laten beleven wat onze visie is en hoe wij werken… Wat is de geschiedenis van het bedrijf…? Waarom biologisch boeren en wat is dat eigenlijk? Welke runderrassen hebben we en waarom?

In een leuke, leerzame rondleiding over de gehele boerderij vertelt boerderij vertelt Jan hier over zodat de bezoeker na afloop meer kennis en inzicht heeft over de voedselketen. 

 • Gratis inbegrepen bij de kookworkshops.
 • Geschikt tot 30 personen.
 • Meer dan 30 personen wordt de groep in tweeën gesplitst.

Inspiratie

De paden op,

de lanen in

Onze boerderij is omgeven met schitterende Brabantse natuurgebieden zoals De Hilver, waar onze koeien lopen, De Roovertse Heide, Gorp en Roovert,  De Landschotse Heide en De Utrecht. Je wordt ontvangen op onze boerderij met een kop koffie en een stuk appeltaart. Waarna u onder begeleiding van onze IVN-natuurgids kennismaakt met de prachtige natuur van Hilvarenbeek.

 • Duur: Ongeveer 2 uur
 • Minimaal 12 personen


Inspiratie

Boergondische Beekse Bierroute

Hilvarenbeek is twee bekende brouwerijen rijk. De enige echte Trappisten bierbrouwerij van Nederland; Brouwerij La Trappe van De Koningshoeven en Museumbrouwerij de Roos.

Je wordt ontvangen op onze boerderij met een kop koffie en een stuk Hilverstoet. Ga je, al dan niet op de fiets, via een mooie landelijke route naar een brouwerij naar keuze voor een rondleiding.

Nadat je het unieke gerstenat geproefd hebt rijdt je terug naar onze boerderij om in de keuken een diner te bereiden met als hoofdingrediënt Trappistenbier natuurlijk.

 • Duur: Ongeveer 5 uur
 • Minimaal 12 personen

Inspiratie

Bezoeken van musea in Hilvarenbeek

Hilvarenbeek is vele musea rijk, zoals de Beekse Toren, de Imker, De Dorpsdokter en Het Orgelmuseum.

Na een echte Brabantse ontvangst op onze boerderij rij je via een mooie landelijke route naar een museum naar keuze. Klik hier voor een overzicht.

Aansluitend kunt je deelnemen aan een kookworkshop of genieten van een (h)eerlijke lunch en/of diner, speciaal voor je klaargemaakt..

 • Duur: Ongeveer 2 uur
 • Minimaal 12 personen

Inspiratie

Vang je eigen forel bij de Biestse Oevers in Biest-Houtakker en neem ze mee naar onze boerderij, om er zelf een lekkere maaltijd van te bereiden.

 • Duur: Ongeveer 4 uur
 • Minimaal 12 personen

Inspiratie

Qigong en Tai Chi

In China is het heel gewoon: ’s ochtends vroeg, in het park of gewoon op de hoek van de straat, zie je de mensen Tajii en Qigong beoefenen. Eenvoudig en ontspannen. De zachte bewegingen zijn bij uitstek geschikt om je weer op te laden. Je voelt je vitaal en uitgerust. De balans en coördinatie verbeteren, net als de doorbloeding van het lichaam.

In combinatie met lunch en/of diner.

 • Duur: Ongeveer 1 uur
 • Minimaal 12 personen

Educatie

Schoolmoestuin

Geen schoolbanken of schriftjes, we gaan met de handen letterlijk in de bodem!

Twaalf donderdagen per jaar komen kinderen van verschillende groepen van basisschool de Driehoek ons meehelpen in de moestuin, de stallen en keuken.

Onder deskundige begeleiding leert men in de praktijk waar voedsel vandaan komt en wat er allemaal gedaan moet worden om voedsel op je bord te krijgen. Kinderen mogen bij ons echt “aarden”.

Kijk hier voor een impressie.


Inspiratie

De Hilverhoningroute

Tijdens deze wandeling krijgt u te horen hoe belangrijk deze diertjes zijn voor ons voedsel en onze leefomgeving.

U wandelt via een landelijke route naar de Bijenstal bij de Annanina’s Rust. Een ervaren Imker vertelt enthousiast over het leven van de bij en laat u zien wat er nodig is om verschillende soorten honing te vergaren. Na afloop vindt er een honingproeverij plaats.

Als afsluiting kunt u kiezen voor een diner in buffetvorm of gezellig samen de maaltijd bereiden, uiteraard gebaseerd op gerechten met honing.

In combinatie met lunch en/of diner.

 • Duur: Ongeveer 2 uur
 • Minimaal 12 personen

Bioboerderij 't Schop maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.