Ingrediënten (4 personen):

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en grof gesneden zout en peper
  • 150 g magere spekreepjes
  • 200 ml melk
  • 50 g zachte boter 1 eetl grove mosterd
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 500 g winterpostelein, gewassen, gedroogd en grof gesneden (houd eventueel wat achter voor garnering)

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen gaar in gezouten kokend water, ca. 25 minuten.

Bak de spekjes knapperig uit in een koekenpan.

Verwarm de melk tot tegen de kook aan.

Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper. Klop met een garde de melk, boter en mosterd erdoor zodat de puree mooi luchtig is.

Spatel in gedeelten de postelein door de puree, warm steeds goed door. Schep de bosui en de spekjes erdoor en breng de stamppot goed op smaak met peper. Garneer eventueel met blaadjes postelein.

< Alle recepten

Bioboerderij 't Schop maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.