Wat: Eat Lancet diner ‘menu van de toekomst’

Datum: vrijdag 24 maart 2023

Tijd: 17.00-22.00

Let op: dit is een evenement in het verleden!

Een besloten bijeenkomst met 30 genodigden, die we samen met HAS Green academy, Provincie Noord Brabant, Greendisch en Wageningen University & Research (WUR) organiseren.

Samen toekomstgericht koken, eten en van gedachten wisselen

Een van de meest gestelde vragen is ‘wat eten we vandaag?’. Heel begrijpelijk, want eten betekent veel voor ons: het is voedzaam en lekker, en het brengt ons samen rond de tafel.

Een vraag die we veel minder vaak stellen is ‘wat eten we over 10 jaar?’. Ook heel begrijpelijk in deze drukke tijden. Toch is het een belangrijke vraag, kijkend naar de invloed die ons eetpatroon heeft op onze gezondheid, onze landbouw, onze natuur en leefomgeving. Je zou kunnen zeggen: wat we eten bepaalt onze toekomst.

Diner met het menu van de toekomst.

Hoogste tijd dus om onze culinaire toekomstbril op te zetten! Vanuit onze betrokkenheid in initiatieven rondom duurzame voedselsystemen organiseren bioboerderij ’t Schop, Provincie Noord-Brabant, HAS Hogeschool, Wageningen University & Research (WUR) en Greendish een doe-het-zelf diner avond met als thema ‘het menu van de toekomst’.

Als uitgangspunt nemen we het Eat Lancet menu, de schijf van 5 voor 2050.

Het wordt een avond waarin we met een divers Brabants gezelschap samen gaan koken met, eten van, en praten over het menu van de toekomst. Hoe ziet dit eruit? Wat vinden we ervan? Wat moet er (niet) veranderen ten opzichte van nu? Consumptiewetenschappers van de WUR zullen ons begeleiden met deze vragen.

De avond staat in het teken van toekomstgericht koken, eten en van gedachten wisselen. Dit doen we op persoonlijke titel met mensen uit de landbouw, horeca, Retail, overheid, onderwijs, gezondheidszorg, sportverenigingen, bedrijfsleven, etc.