Wat: Eat Lancet diner ‘menu van de toekomst’

Datum: vrijdag 24 maart 2023

Tijd: 17.00-22.00

Let op: dit is een evenement in het verleden!

Een besloten bijeenkomst met 30 genodigden, die we samen met HAS Green academy, Provincie Noord Brabant, Greendisch en Wageningen University & Research (WUR) organiseren.

Samen toekomstgericht koken, eten en van gedachten wisselen

Een van de meest gestelde vragen is ‘wat eten we vandaag?’. Heel begrijpelijk, want eten betekent veel voor ons: het is voedzaam en lekker, en het brengt ons samen rond de tafel.

Een vraag die we veel minder vaak stellen is ‘wat eten we over 10 jaar?’. Ook heel begrijpelijk in deze drukke tijden. Toch is het een belangrijke vraag, kijkend naar de invloed die ons eetpatroon heeft op onze gezondheid, onze landbouw, onze natuur en leefomgeving. Je zou kunnen zeggen: wat we eten bepaalt onze toekomst.

Diner met het menu van de toekomst.

Hoogste tijd dus om onze culinaire toekomstbril op te zetten! Vanuit onze betrokkenheid in initiatieven rondom duurzame voedselsystemen organiseren bioboerderij ’t Schop, Provincie Noord-Brabant, HAS Hogeschool, Wageningen University & Research (WUR) en Greendish een doe-het-zelf diner avond met als thema ‘het menu van de toekomst’.

Als uitgangspunt nemen we het Eat Lancet menu, de schijf van 5 voor 2050.

Het wordt een avond waarin we met een divers Brabants gezelschap samen gaan koken met, eten van, en praten over het menu van de toekomst. Hoe ziet dit eruit? Wat vinden we ervan? Wat moet er (niet) veranderen ten opzichte van nu? Consumptiewetenschappers van de WUR zullen ons begeleiden met deze vragen.

De avond staat in het teken van toekomstgericht koken, eten en van gedachten wisselen. Dit doen we op persoonlijke titel met mensen uit de landbouw, horeca, Retail, overheid, onderwijs, gezondheidszorg, sportverenigingen, bedrijfsleven, etc.

Bioboerderij 't Schop maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.