Wat: Handvatten hoe NIL zich terug kan betalen in de boerderij
Datum: donderdag 10 november 2022
Tijd: 09.30 uur tot 14.00 uur (inclusief lunch)
Let op: dit is een evenement in het verleden!
‘t Schop heeft de afgelopen decennia een mooie multifunctionele boerderij opgebouwd. Het werd tijd voor een volgende stap: doorpakken op een zoveel mogelijk natuurinclusieve bedrijfsvoering en het concept van ’t Schop goed naar buiten toe te vertalen. Dat een goedlopend bedrijf als ’t Schop niet vanzelfsprekend is, laten we je tijdens deze workshop zien. Naast een goed concept moet er ook veel discipline en motivatie aanwezig zijn.
Tijdens de workshop wordt begonnen met het verhaal over het ontstaan van ’t Schop door Jan en Bart van den Broek, inclusief een rondleiding. Bart Kraaijvanger neemt jullie vervolgens mee in het proces dat met ’t Schop doorlopen is, wat hier allemaal bij komt kijken en hoe zij zijn gekomen waar ze nu staan. Er valt met natuurinclusieve landbouw een mooie boterham te verdienen, maar dit gaat niet vanzelf en vraagt eigenzinnigheid. We proberen er een interactieve workshop van te maken met ruimte voor uw eigen situatie. Vermeld daarom in de aanmelding wat u graag wilt leren tijdens deze workshop.
De gratis workshop vindt donderdag 10 november plaats. Aanvang is om 9:30 uur en de afsluiting is om 14:00 uur, lunch is inbegrepen.
Programma:
09.30 uur Inloop met koffie en thee.
10.15 uur Inleiding en introductie ’t Schop.
11.45 uur Lunch met lokale producten van ’t Schop.
12.30 uur Interactieve gedeelte door Bart Kraaijvanger.
14.00 uur Afsluiting.
Doel workshop:
Omdat veel boeren direct commentaar hebben op een korte keten of NIL-boeren met ‘er is niks mee te verdienen’, wil ’t Schop hen hierin helpen. Het doel van de workshop is dan ook om bewustwording te creëren omtrent het starten van een korte keten door bijvoorbeeld een boerderijwinkel. Tijdens het overleg wordt duidelijk dat je ook over bepaalde competenties moet beschikken en de boerderijwinkel niet vanzelf een succes wordt zonder hulp van externen.
Maar ook dat er meer waarde ontstaat omtrent de boerderij door bijvoorbeeld de omzet maar ook zeker door je verhaal.
Voor meer inspiratie zie: