Wat: Masterclass varken uitbenen
Datum: woensdag 1 februari 2023
Tijd: 19.00 uur tot 23.00 uur
Let op: dit is een evenement in het verleden!
Wat ga je doen?
In deze workshop varken uitbenen gaan we aan de slag en leer je alles over het varken. Met maximaal twaalf personen zien jullie hoe meesterslager Werner een half varken uitbeent en ga jezelf aan de slag om je eigen ambachtelijke worsten te maken. Het uitgebeende vlees bestaat onder andere uit schouderham, procureur (pulled pork!), spare-rib, gehakt (worst!), varkenshaas, fricandeau, buikspek, en de specials als wangetjes.
Onze varkens
De dieren groeien op onze eigen boerderij op. Je kunt met eigen ogen zien hoe ze groeien, zo weet je zeker dat je verzekerd bent van de beste kwaliteit. We starten de workshop met uitleg over de varkens, over de groei, het voer, de leefruimte en alles wat je nog meer wilt weten. Daarna staat de koffie en thee klaar en start de workshop uitbenen. We gaan met meesterslager Werner bekijken hoe een varken uitgebeend wordt, waarna je zelf aan de slag gaat met het maken van worsten. Je leert alles over de verschillende vleesdelen, de bereiding van het vlees en verschillende snits.
Prijs en aantal deelnemers
We verpakken alles zo dat je het makkelijk mee naar huis kunt nemen. Neem een koeltas of -box mee, zodat je het vlees gekoeld mee naar huis kunt nemen. De totale workshop duurt ongeveer 4 uur. De workshop varken uitbenen kost €65 per persoon, met maximaal twaalf deelnemers. De workshop varken uitbenen is inclusief materiaal, koffie, thee en hapjes en het uitgebeende varkensvlees (t.w.v. 25 euro) om mee naar huis te nemen. Overige dranken zijn niet inbegrepen.
Onze Varkens
Onze Bonte Bentheimer varkens (een oud-Hollandse ras) hebben lekker rondgescharreld in ons buitenverblijf en alle restproducten uit de keuken en biologisch varkensvoer te eten gekregen. Op deze manier produceren wij verantwoord vlees.