Wat: Natuurwandeling De Gooren

Datum: zondag 17 september 2023

Tijd: 8.30 uur - 11.00 uur

Let op: dit is een evenement in het verleden!

De Gooren zijn werkelijk prachtig, en samen met een gids van Brabants Landschap willen wij jullie dit graag laten ervaren! Voorafgaand de (her)opening van onze biostreekwinkel, organiseren wij een wandeling in het natuurgebied De Gooren, waar onze runderen o.a. lopen. We willen jullie graag laten zien, wat natuurbeheer volgens ons inhoudt en ook wat we tot nu toe hebben bereikt. Ook is er dan volop tijd om vragen te stellen, maar vooral ook om te genieten van de natuur!

Aanmelden (niet noodzakelijk maar wel fijn) voor deze wandeltocht kan via onderstaande formulier en is volledig gratis.

We starten aan de Hakvoortseweg weg, vanuit Hilvarenbeek, aan het eind van het viaduct links.

Waarom doen wij aan natuurbeheer?:

Beheer van natuur past bij de filosofie van ons bedrijf.
Doordat onze runderen de natuurgebieden begrazen wordt de biodiversiteit versterkt, groeien er meer zeldzame planten en vliegen er meer (weide)vogels rond. Terwijl de gebieden tegelijk nuttig zijn voor de boerderij. Natuurinclusieve landbouw dus.
Je zou ons kunnen zien als een herder met runderen. We onderhouden natuurgebieden met onze kuddes.
Ze begrazen voornamelijk zogenaamde marginale gronden, dat zijn gronden, die in principe niet geschikt zijn om humane voeding te produceren. Er is een hechte samenwerking met Staatsbosbeheer, Brabants Landschap en andere natuurterreinen in onze omgeving, door natuurbegrazing met de koeien en de uitwisseling van mest en voer.

Aanmelden evenement

Nieuwsbrief