Ingrediënten (4 personen):

  • 500 gr aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 witte ui
  • 1 prei
  • 1 groente bouillonblokje
  • 900ml water
  • verse kruiden naar keuze zoals platte peterselie en bieslook
  • olie om in te bakken
  • 1 bekertje creme fraiche

Bereidingswijze:

  1. Snipper het uitje en de knoflook. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Hoe kleiner de blokjes zijn, hoe sneller de soep gaar zal worden.
  2. Verhit een beetje olie in de pan en fruit de gesnipperde ui aan. Voeg na een paar minuten de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de aardappel blokjes toe en bak dit nog ongeveer 5 minuten mee. Blijf goed roeren.
  3. Snijd in de tussentijd de prei in ringen en was deze goed.
  4. Voeg na 5 minuten de aardappelblokjes bakken het water  en het bouillonblokje er aan toe. Laat dit ongeveer 5 minuten goed doorkoken of tot de aardappel gaar is. Controleer dit door met een vork in de aardappel te prikken.
  5. Gebruik vervolgens een blender of staafmixer om de soep glad te maken.
  6. Voeg de soep terug in de pan en voeg de rauwe prei aan de soep toe. Laat dit nog ongeveer 3 minuten met de soep mee verwarmen, op laag vuur. Zet het vuur uit en voeg de creme fraiche met verse kruiden naar keuze toe.

< Alle recepten