Ingrediënten (4 personen):

2 uien                                                               1 citroen
5 cm. verse gember                                         3 tn. knoflook
500 gr. procureur                                             5 el. zonnebloemolie
1 tl. zout                                                           4 el. ketjap manis
2 tl. 5 spicekruiden                                           1 el. tomatenpuree
1 tl. gemalen gember                                       3 el. ketchup
3 el. zoete chilisaus                                         1 ½ el. witte wijnazijn
4 el. bruine suiker                                            350 ml. water
1 el. maizena                                                   1 el. water
2 el. tarwebloem                                              1 ½ dl. frituurolie

Bereidingswijze:

  1. Maak de marinade: snipper de helft van de uien. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Schil en rasp de gember. Snijd ⅔ van de knoflook fijn. Snijd het bot van het vlees. Meng in een kom de gesnipperde ui, het citroensap, de geraspte gember en knoflook met 1/2 van de olie, de 5 spice en de ketjap. Voeg het vlees toe en schep om. Laat 2 uur afgedekt marineren in de koelkast.
  2. Doe het vlees met de marinade in een pan, voeg het zout toe en zo veel water dat het vlees 2 cm onder staat. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 30 min. zachtjes koken. Laat het vlees afkoelen in het vocht. Dit duurt ca. 2 uur.
  3. Snipper de rest van de ui en de rest van de knoflook. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur, zonder dat ze kleuren. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 2 min mee. Pers de andere helft van de citroen uit. Voeg het citroensap, de gemberpoeder, ketchup, chilisaus, azijn en suiker toe.
  4. Voeg 350 ml water (bij 4 personen) toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes inkoken. Roer regelmatig. Zeef de saus en doe terug in de pan. Roer de maizena los met 1 el koud water (bij 4 personen) en voeg toe aan de saus. Laat nog 1 min. doorkoken. Haal de pan van het vuur.
  5. Haal het vlees uit de pan en dep droog met keukenpapier. Doe de bloem op een bord en wentel het vlees erdoor. Verhit de olie tot 180 °C en frituur het vlees in ca. 30 sec. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd in reepjes van een ½ cm. Serveer met de saus.

Serveertip!: Lekker met rijst en atjar.

< Alle recepten

Bioboerderij 't Schop maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.