Ingrediënten (4 personen):

4 voorgekookte bieten
6 el olijfolie
4 stengels bleekselderie in kleine blokjes
1 teen knoflook fijngehakt
8 dadels ontpit en in reepjes
75 gr. verkruimelde geitenkaas
3 el balsamico azijn
1 el vloeibare honing
Zeezout en zwarte peper uit de oven
2 el geroosterde pijnboompitjes

Bereidingswijze:

  1. Snijd een dekseltje van de bieten en hol ze uit tot 1 cm. van de rand.
  2. Snijd de uitgeschepte inhoud in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan.
  4. Bak de bleekselderie glazig, voeg de bietenblokjes en knoflook toe en bak even mee.
  5. Op het laatst de dadels erbij en schep alles een paar keer om.
  6. Haal de pan van het vuur en meng de geitenkaas erdoor.
  7. Druppel de balsamicoazijn, de honing en evt. wat olie erover en breng op smaak met zout en peper.
  8. Vul de uitgeholde bieten hoog op met het mengsel en bestrooi met pijnboompitjes.
  9. Zet de bietjes in een voorverwarmde oven van 175 graden 20-25 min. tot alles door en door warm is en de bovenkant goudbruin gegratineerd.

< Alle recepten