Ingrediënten (4 personen):
4 voorgekookte bieten
6 el olijfolie
4 stengels bleekselderie in kleine blokjes
1 teen knoflook fijngehakt
8 dadels ontpit en in reepjes
75 gr. verkruimelde geitenkaas
3 el balsamico azijn
1 el vloeibare honing
Zeezout en zwarte peper uit de oven
2 el geroosterde pijnboompitjes
Bereidingswijze:
- Snijd een dekseltje van de bieten en hol ze uit tot 1 cm. van de rand.
- Snijd de uitgeschepte inhoud in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan.
- Bak de bleekselderie glazig, voeg de bietenblokjes en knoflook toe en bak even mee.
- Op het laatst de dadels erbij en schep alles een paar keer om.
- Haal de pan van het vuur en meng de geitenkaas erdoor.
- Druppel de balsamicoazijn, de honing en evt. wat olie erover en breng op smaak met zout en peper.
- Vul de uitgeholde bieten hoog op met het mengsel en bestrooi met pijnboompitjes.
- Zet de bietjes in een voorverwarmde oven van 175 graden 20-25 min. tot alles door en door warm is en de bovenkant goudbruin gegratineerd.