Ingrediënten (4 personen):
- 400 gram half om gehakt
- 250 gram kastanjechampignons
- gesneden boerenkool (ca. 150gram)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode ui, gesnipperd
- 400 gram pasta
- 75 gram creme fraiche
- 75 ml witte wijn
- sap van ½ citroen
- Parmezaanse kaas en gehakte peterselie voor garneren
Bereidingswijze:
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een hapjespan
Bak het gehakt bijna gaar in de olie.
Voeg de champignons toe en bak ca. twee minuten mee.
Doe de boerenkool, knoflook en ui erbij en laat meebakken tot alles gaar is (ca. 3 minuten).
Voeg de witte wijn en citroensap toe. Laat een paar minuten inkoken.
Giet de pasta af en doe bij het boerenkoolmengsel.
Voeg ook de creme fraiche toe en schep alles door elkaar.
Garneer voor het serveren met geraspte Parmezaanse kaas en de peterselie.