Ingrediënten (4 personen):

  • 400 gram half om gehakt
  • 250 gram kastanjechampignons
  • gesneden boerenkool (ca. 150gram)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 400 gram pasta
  • 75 gram creme fraiche
  • 75 ml witte wijn
  • sap van ½ citroen
  • Parmezaanse kaas en gehakte peterselie voor garneren

Bereidingswijze:

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking

Verhit intussen een scheutje olijfolie in een hapjespan

Bak het gehakt bijna gaar in de olie.

Voeg de champignons toe en bak ca. twee minuten mee.

Doe de boerenkool, knoflook en ui erbij en laat meebakken tot alles gaar is (ca. 3 minuten).

Voeg de witte wijn en citroensap toe. Laat een paar minuten inkoken.

Giet de pasta af en doe bij het boerenkoolmengsel.

Voeg ook de creme fraiche toe en schep alles door elkaar.

Garneer voor het serveren met geraspte Parmezaanse kaas en de peterselie.

< Alle recepten

Bioboerderij 't Schop maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.