Ingrediënten (6 personen):
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
500 g rundergehakt
1½ tl gemalen komijn
½ tl gemalen kaneel
1 tl gerookte-paprikapoeder
2 rode paprika’s
400 g bruine bonen uit pot
150 g mais in blik
800 g tomatenblokjes in blik
100 ml water
100 g geraspte belegen kaas
Bereidingswijze:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt met de komijn, kaneel en paprikapoeder 6 min. op middelhoog tot hoog vuur bruin.
Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Voeg de paprika toe aan het gehakt en bak 3 min. op middelhoog tot hoog vuur mee.
Doe ondertussen de bonen en mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Voeg de tomatenblokjes, bonen met mais en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. zonder deksel stoven. Roer af en toe. Breng de chili op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de geraspte kaas.
Je kunt het rundergehakt vervangen door tofu of vegetarisch rul gehakt.
Lekker met rijst, tortillachips of tortillawraps.