Ingrediënten:
Voor zes burgers:
400 gram aardappelen
500g courgettes
1 ei
70 gram Parmezaanse kaas
zout
6 zachte bolletjes
Rucola
Voor de yoghurtsaus:
150 ml Griekse yoghurt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eetlepels fijngehakte verse munt
1 eetlepel citroensap
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Was en schil de aardappelen, snijd ze in blokjes. Kook ze daarna 5 tot 10 minuten tot ze beetgaar zijn en laat ze drogen.
Rasp de courgette grof en strooi daar 1/2 tl zout bij. Laat dit een kwartier staan en knijp dan met behulp van een theedoek zoveel mogelijk vocht eruit.
Stamp de gekookte aardappelen tot puree en kneed dit samen met de courgette, ei en Parmezaanse kaas tot het een egale mix.
Vorm 6 gelijke burgers ter grootte van de broodjes en bestrooi ze met een beetje zout. Leg ze daarna een half uur in de koelkast om op te stijven.
Ondertussen maak je de saus door de munt fijn te hakken, net als de knoflook. Meng het met de Griekse yoghurt en de citroensap en breng op smaak met peper en zout.
Grill de burgers op een met olie ingevette bakplaat of grillpan.
Wacht tot je aan de zijkant ziet dat er een voorzichtige korst gevormd wordt voordat je de courgette burgers omdraait. Draai ze nu elke paar minuten tot de burgers naar je zin zijn.
Serveer de burgers op een zachte bakkersbol met wat rucola en de yoghurtsaus.