Ingrediënten (4 personen):
1 kilogram tomaat (gehalveerd)
2 rode paprika’s (in repen)
2 rode uien (in stukken)
2 teentjes knoflook (ongepeld)
4 eetlepels olijfolie
500 milliliter groentebouillon
cayennepeper
room
rucola

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC
  2. Leg de tomaten, paprika’s, rode uien en knoflook op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie en een snuf zout.
  3. Rooster de groenten circa 20 minuten in de oven en laat afkoelen.
  4. Druk de teentjes knoflook uit de schil en schep de geroosterde groenten met het vocht bij de groentebouillon. Breng aan de kook.
  5. Pureer tot een egale soep en breng op smaak met zout en (cayenne)peper.
  6. Garneer voor het serveren met room en wat rucola.

< Alle recepten