Ingrediënten (4 personen):
1 kilogram tomaat (gehalveerd)
2 rode paprika’s (in repen)
2 rode uien (in stukken)
2 teentjes knoflook (ongepeld)
4 eetlepels olijfolie
500 milliliter groentebouillon
cayennepeper
room
rucola

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC
  2. Leg de tomaten, paprika’s, rode uien en knoflook op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie en een snuf zout.
  3. Rooster de groenten circa 20 minuten in de oven en laat afkoelen.
  4. Druk de teentjes knoflook uit de schil en schep de geroosterde groenten met het vocht bij de groentebouillon. Breng aan de kook.
  5. Pureer tot een egale soep en breng op smaak met zout en (cayenne)peper.
  6. Garneer voor het serveren met room en wat rucola.

< Alle recepten

Bioboerderij 't Schop maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.