Ingrediënten (4 personen):
Orzo (Griekse pasta)
100 gr. ontbijtspek of pancetta
Feta
150 gr. boerenkool
300 gr. gemengde champignons
1 bosje tijm
300 ml. passata
300 ml. bouillon
Olijfolie
Peper en zout
Bereidingswijze:
- Bak de plakjes spek krokant in een hete diepe pan. Laat ze na het bakken uitlekken op keukenpapier.
- Borstel de champignons schoon, snij grotere exemplaren kleiner en bak ze in de pan van de spek met een beetje olijfolie op hoog vuur goudbruin. Schep ze uit de pan.
- Doe de orzo, met eventueel nog een extra scheutje olijfolie, in de pan en roerbak 2 minuten. Blus met de passata en de bouillon, rits er de blaadjes van enkele takjes tijm bij, zet het vuur laag en laat ongeveer 8 minuten sudderen.
- Maak de boerenkool schoon en voeg die in delen toe aan de pan. Voeg eventueel nog een beetje bouillon toe. Laat nog ongeveer 7 minuten sudderen.
- Schep de champignons opnieuw bij de orzo en kruid met peper en zout. Werk het gerecht verder af met de plakjes spek, de verbrokkelde feta en de rest van de tijm.