Ingrediënten:
1 kg Kruimige aardappelen
125 ml Halfvolle melk
2 Uien
5 el Ongezouten roomboter
1 el Kerriepoeder
500 gr Mager rundergehakt
360 gr Appelmoes
3 el Paneermeel
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, voeg de melk en wat peper en eventueel zout toe en stamp de aardappelen tot puree.
Snipper ondertussen de uien. Verhit 2 el boter in een koekenpan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Schep de ui door de aardappelpuree. Verhit 1 el boter in een braadpan en bak hierin het gehakt in 5 min. rul. Voeg het kerriepoeder, peper en eventueel zout toe en schep om.
Maak laagjes in een ovenschaal: van achtereenvolgens puree, gehakt, appelmoes en eindig met een laag puree. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de rest van de boter erover. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Serveertip Bestrooi vlak voor het serveren met peterselie en serveer met worteltjes.