Ingrediënten (4 personen):

  • 3 Flinke tenen gesnipperde knoflook
  • 50 gram Ontbijtspek, in blokjes
  • 1 tl Versgemalen zwarte peper
  • Zout
  • 750 gram Varkensvlees in blokjes
  • Olijfolie
  • 1 Gesnipperde ui
  • 1 Fijngehakte wortel
  • 1 Courgette in stukjes
  • 1 Stengel fijngehakte bleekselderij
  • 1 Glas rode wijn
  • 400 gram Ontvelde tomaten, in stukjes of 1 blik tomatenstukjes
  • Evt. Bouillon

Bereidingswijze:

Bak de dobbelsteentjes vlees rondom bruin in 4 eetlepels verhitte olijfolie.

Bak het spek erbij uit in de braadpan en voeg dan de knoflook toe.

Bak de groenten dan zachtjes mee tot die gaar is, niet bruin.

Strooi er wat zout en peper over en schenk de rode wijn erbij.

Laat dit een paar minuten pruttelen en voeg dan de tomaten toe.

Laat het gerecht met de deksel op de pan zo zachtjes mogelijk 1,5 uur stoven.

Voeg af en toe wat bouillon toe, als dat nodig is.

Serveren met gebakken aardappeltjes, pasta of rijst.

< Alle recepten