Ingrediënten (4 personen):
Voor de pulled beef:
750 gr. runderstoofvlees            
1 ui
1 teentje knoflook
gemengde keukenkruiden
1 eetl. tomatenpuree
400 ml. runderfond
1 scheutje worcestersaus
1 eetl. bloem
olijfolie
peper en zout

Voor de gratin:
600 gr. knolselderij
500 gr. vastkokende aardappelen
1 teentje knoflook
2 takjes tijm
250 ml. room
100 gr. geraspte kaas nootmuskaat
peper en zout

Bereidingswijze:
Maak de pulled beef. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en bak het runderstoofvlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Doe een scheutje olijfolie in de pan, voeg de ui en de knoflook toe en laat garen.

Voeg het vlees, de tomatenpuree en de bloem toe en laat nog even meebakken. Blus met de fond en een scheutje water. Voeg de worcestershiresaus en de kruiden toe en laat afgedekt 2 uur garen of tot het vlees uit elkaar valt. Voeg af en toe een scheutje water toe.

Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de aardappelen en de knolselderij en snij ze in plakjes. Snij de grote plakken knolselderij in 4-en. Kook of stoom de groenteplakjes tot ze zacht zijn.
Pel en plet het teentje knoflook. Breng de room met de knoflook en de tijm aan de kook en laat 3 minuten inkoken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Giet het pulled beef in de ovenschaal. Beleg met laagjes knolselderij en aardappel en kruid telkens met peper en zout. Overgiet met de ingekookte room en bestrooi met de gemalen kaas. Gaar 30 à 35 minuten in de oven. Werk af met de verse tijm en serveer.

< Alle recepten

Bioboerderij 't Schop maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.