Ingrediënten (4 personen):
Voor de pulled beef:
750 gr. runderstoofvlees            
1 ui
1 teentje knoflook
gemengde keukenkruiden
1 eetl. tomatenpuree
400 ml. runderfond
1 scheutje worcestersaus
1 eetl. bloem
olijfolie
peper en zout

Voor de gratin:
600 gr. knolselderij
500 gr. vastkokende aardappelen
1 teentje knoflook
2 takjes tijm
250 ml. room
100 gr. geraspte kaas nootmuskaat
peper en zout

Bereidingswijze:
Maak de pulled beef. Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en bak het runderstoofvlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Doe een scheutje olijfolie in de pan, voeg de ui en de knoflook toe en laat garen.

Voeg het vlees, de tomatenpuree en de bloem toe en laat nog even meebakken. Blus met de fond en een scheutje water. Voeg de worcestershiresaus en de kruiden toe en laat afgedekt 2 uur garen of tot het vlees uit elkaar valt. Voeg af en toe een scheutje water toe.

Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de aardappelen en de knolselderij en snij ze in plakjes. Snij de grote plakken knolselderij in 4-en. Kook of stoom de groenteplakjes tot ze zacht zijn.
Pel en plet het teentje knoflook. Breng de room met de knoflook en de tijm aan de kook en laat 3 minuten inkoken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Giet het pulled beef in de ovenschaal. Beleg met laagjes knolselderij en aardappel en kruid telkens met peper en zout. Overgiet met de ingekookte room en bestrooi met de gemalen kaas. Gaar 30 à 35 minuten in de oven. Werk af met de verse tijm en serveer.

< Alle recepten