Ingrediënten (4 personen):

1 rode ui                                                                     2 tenen knoflook
1 rode peper                                                               1 groene paprika
½ courgette                                                                400 gr kidneybonen
50 gram geroosterde paprika (uit pot)                        2 blikjes tomatenblokjes
½ el komijn                                                                 1 el gerookte paprikapoeder
4 tortilla wraps                                                            2 lente-ui
½ komkommer                                                           1 little gem
15 gr koriander                                                           125 gr crème fraîche
5 el geraspte Parmezaanse kaas                               zout en peper
olijfolie                                                                        1 blik Jackfruit
200 gr gekookte Basmatirijst

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Spoel de jackfruit en kidneybonen af onder de kraan en laat uitlekken.
  3. Snipper de ui, hak de knoflook en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette en de groene paprika in kleine blokjes.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, het knoflook en de rode peper. Voeg de courgette en paprika toe en bak 5 minuten mee. Doe de komijn en gerookte paprika poeder en bak kort mee. Roer de tomatenblokjes, kidneybonen en de Jackfruit erdoor en laat zacht 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd ondertussen de geroosterde paprika in reepjes, de lente-ui in ringen en de komkommer in repen. Was de little gem en hak de koriander.
  6. Verwarm de tortilla wraps in de oven zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Verdeel de slablaadjes in het midden over de 4 tortilla’s. Schep hierover de gekookte rijst, het jackfruit/bonen mengsels, de komkommerreepjes en de geroosterde paprika. Verdeel hierover de crème fraîche, de Parmezaanse kaas, lente-ui en de gehakte koriander en rol de wraps voorzichtig zo strak mogelijk op. Snijd de rolletjes doormidden en pak ze eventueel in met vetvrijpapier.

< Alle recepten

Bioboerderij 't Schop maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.