Ingrediënten (4 personen):

– 250 gr rundergehakt.
– 7,5 dl. runderbouillon.
– peper, zout, nootmuskaat
– 0,25 dl. olijfolie.
– sap van 1/2 citroen.
– 1 teentje knoflook.
– 1 tl. paprikapoeder.
– 1 ui.
– zout en peper.
– 1/2 rode paprika.
– 1 el. tijm.
– 1 /2 Spaanse peper.
– 1 laurierblad.
– 1,5 kopje rode linzen
– 1 el. bloem.
– 100 gr. geraspte kaas.

Bereidingswijze:

  1. Ui en knoflook pellen, fijnhakken en even aan schroeien in olijfolie. Het rundergehakt even
  2. Paprika en Spaanse peper in kleine blokjes snijden en meebakken.
  3. De linzen afspoelen, goed uitlekken en toevoegen.
  4. Bloem erdoor roeren en na 1 min. bouillon erbij schenken. Soep aan de kook brengen en op smaak brengen met citroensap, paprikapoeder, peper en zout. Tijm en laurier in soep laten trekken op een matig vuur gedurende 30
  5. Wanneer de soep gaar is, nogmaals kruiden en bestrooien met kaas.

< Alle recepten

Bioboerderij 't Schop maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.