Ingrediënten (4 personen):
– 250 gr rundergehakt.
– 7,5 dl. runderbouillon.
– peper, zout, nootmuskaat
– 0,25 dl. olijfolie.
– sap van 1/2 citroen.
– 1 teentje knoflook.
– 1 tl. paprikapoeder.
– 1 ui.
– zout en peper.
– 1/2 rode paprika.
– 1 el. tijm.
– 1 /2 Spaanse peper.
– 1 laurierblad.
– 1,5 kopje rode linzen
– 1 el. bloem.
– 100 gr. geraspte kaas.
Bereidingswijze:
- Ui en knoflook pellen, fijnhakken en even aan schroeien in olijfolie. Het rundergehakt even
- Paprika en Spaanse peper in kleine blokjes snijden en meebakken.
- De linzen afspoelen, goed uitlekken en toevoegen.
- Bloem erdoor roeren en na 1 min. bouillon erbij schenken. Soep aan de kook brengen en op smaak brengen met citroensap, paprikapoeder, peper en zout. Tijm en laurier in soep laten trekken op een matig vuur gedurende 30
- Wanneer de soep gaar is, nogmaals kruiden en bestrooien met kaas.