Ingrediënten (4 personen):

  • Olie of boter
  • 35 gram tomatenpuree
  • 600 gram bavette, in stukjes
  • 1 tl. pikant paprikapoeder
  • 1 blik tomaten, fijn gesneden
  • 100 ml water
  • Zout en peper
  • 1 rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 tenen gedroogde knoflook in plakjes
  • 1,5 el. ras-el-hanout + ½ tl.
  • ½ tl. kaneel
  • ½ pot krachtige vleesfond
  • 15 gram bloem
  • 8 gedroogde pruimen zonder pit, in reepjes gesneden

Bereidingswijze:

Meng in een diep bord 3 el bloem met 1 tl ras-el-hanout en peper en zout.

Verwarm 3 el olie of boter in een braadpan.

Verdeel de bavette in 4 porties.

Haal per portie door de bloem en schud overtollig bloem af. Bak per portie bruin in de olie en zet apart.

Bak in de overgebleven olie (voeg evt. wat toe) op lage stand de knoflook, ui, tomatenpuree, ras-el-hanout, paprikapoeder, kaneel in ongeveer 5 minuten zacht en geurig.

Verwarm ondertussen de fond en het water. Voeg het vlees, de tomaten, fond, water en pruimen toe.

Breng op smaak met 1 tl grof zeezout en gemalen peper.

Laat op lage stand 2 a 2,5 uur zachtjes pruttelen. Niet koken.

Als de bavette zacht is en je deze makkelijk uit elkaar kunt trekken is de stoofpot klaar.

Serveer met couscous, rijst of puree.

< Alle recepten

Bioboerderij 't Schop maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.