Ingrediënten (4 personen):
- Olie of boter
- 35 gram tomatenpuree
- 600 gram bavette, in stukjes
- 1 tl. pikant paprikapoeder
- 1 blik tomaten, fijn gesneden
- 100 ml water
- Zout en peper
- 1 rode ui, fijn gesnipperd
- 2 tenen gedroogde knoflook in plakjes
- 1,5 el. ras-el-hanout + ½ tl.
- ½ tl. kaneel
- ½ pot krachtige vleesfond
- 15 gram bloem
- 8 gedroogde pruimen zonder pit, in reepjes gesneden
Bereidingswijze:
Meng in een diep bord 3 el bloem met 1 tl ras-el-hanout en peper en zout.
Verwarm 3 el olie of boter in een braadpan.
Verdeel de bavette in 4 porties.
Haal per portie door de bloem en schud overtollig bloem af. Bak per portie bruin in de olie en zet apart.
Bak in de overgebleven olie (voeg evt. wat toe) op lage stand de knoflook, ui, tomatenpuree, ras-el-hanout, paprikapoeder, kaneel in ongeveer 5 minuten zacht en geurig.
Verwarm ondertussen de fond en het water. Voeg het vlees, de tomaten, fond, water en pruimen toe.
Breng op smaak met 1 tl grof zeezout en gemalen peper.
Laat op lage stand 2 a 2,5 uur zachtjes pruttelen. Niet koken.
Als de bavette zacht is en je deze makkelijk uit elkaar kunt trekken is de stoofpot klaar.
Serveer met couscous, rijst of puree.