Ingrediënten (2 personen):

130 gr zoete aardappel
130 gr parelcouscous
1 groentebouillonblokje
250 gr kikkererwten uit blik
2 el olijfolie
Peper en zout
1 tl paprikapoeder
2 gekookte rode bietjes
2 handjes rucola
30 gr gemengde noten
50 gr feta

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de zoete aardappel in stukjes en kook gaar in 8-10 min.
  3. Kook de parelcouscous met 1 bouillonblokje gaar en spoel af met koud water.
  4. De kikkererwten uit laten lekken en afspoelen, vervolgens marineren met olijfolie, peper en zout, paprikapoeder.15 min. in ovenschaal roosteren.
  5. Bietjes in blokjes snijden en met de rest van de ingrediënten mengen tot een salade.
  6. In plaats van bietjes kun je ook komkommerblokjes en tomaatjes toevoegen.

< Alle recepten