Ingrediënten (2 personen):
130 gr zoete aardappel
130 gr parelcouscous
1 groentebouillonblokje
250 gr kikkererwten uit blik
2 el olijfolie
Peper en zout
1 tl paprikapoeder
2 gekookte rode bietjes
2 handjes rucola
30 gr gemengde noten
50 gr feta
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de zoete aardappel in stukjes en kook gaar in 8-10 min.
- Kook de parelcouscous met 1 bouillonblokje gaar en spoel af met koud water.
- De kikkererwten uit laten lekken en afspoelen, vervolgens marineren met olijfolie, peper en zout, paprikapoeder.15 min. in ovenschaal roosteren.
- Bietjes in blokjes snijden en met de rest van de ingrediënten mengen tot een salade.
- In plaats van bietjes kun je ook komkommerblokjes en tomaatjes toevoegen.