Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram varkenspoulet 350 gram tomaten
- 2 paprika’s 200 gram champignons
- 2 uien 1 teen knoflook
- 1 pepertje 50 gram boter
- 2 dl vleesbouillon 1 laurierblad
- zout en peper.
Voorbereiding:
Zet een kleine pan met water op.
Bereidingswijze:
Bestrooi het vlees met peper en zout en zet het even weg.
Snijdt vervolgens de uien en knoflook in kleine stukken. Doe wat boter in de braadpan en fruit de uien en knoflook aan.
Dompel de tomaten ongeveer 10 a 15 seconden onder in de al eerder opgezette pan met water. Haal de tomaten uit het water en ontvel ze. Snijdt de tomaat vervolgens in kleine blokjes en leg alles op een apart bord.
Was de paprika’s en verwijder daarna de zaadlijsten. Snijdt vervolgens de paprika’s ik kleine blokjes. Leg de gesneden paprika op het bord bij de tomaten. Maak met een borsteltje de champignons schoon en snijdt ze vervolgens in kleine stukjes. Verwijder de zaadjes uit het pepertje eventueel als je het iets minder pittig wilt hebben en snijdt in kleine stukjes.
Zet de 2 deciliter water op samen met een blokje vleesbouillon.
Bak de blokjes varkenslappen in de pan en voeg de rest van de boter eraan toe. Bak het vlees totdat het bruin is en voeg vervolgens de tomaat, paprika, champignons en het pepertje eraan toe.
Bak alles even aan en voeg daarna de vleesbouillon en het laurier blad eraan toe. Laat het ongeveer 40 minuten zachtjes sudderen.
Bij dit recept kan van alles gegeten worden. Zoals aardappelen, aardappelpuree en rijst.