Ingrediënten (4 personen):

  • 1 grote pompoen, ong. 1,5 kg schoon gewicht
  • 2 flinke trostomaten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 pakje verse Lasagnebladen
  • 2 rode uien
  • 100 g belegen kaas
  • 3 tenen knoflook
  • peper en zout, olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 300 g rundergehakt (of vegetarisch gehakt)

Bereidingswijze:

Halveer de pompoen en schep de draderige binnenkant en pitten eruit.

Snijd de pompoen in blokjes.

Ris de takjes van de rozemarijn en hak de knoflook en rode ui grof. Doe met de blokjes pompoen in een pan. Voeg de gedroogde tijm toe en zoveel water dat alles net onder staat.

Kook de pompoen in 20 minuten gaar en zacht.

Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan. Voeg het gehakt toe en bak rul. breng op smaak met zout en peper.

Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe. Laat het geheel vijf minuten doorbakken. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Giet de pompoenblokjes af en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. schep een kwart van de pompoensaus onderin een ovenschaal. bedek met 1/3 e van de lasagnevellen, schep er nog ¼ e van de pompoensaus op, gevolgd door de helft van het gehakt. Herhaal deze stappen en eindig met de pompoensaus.

Rasp de kaas erover. Gaar de lasagne in het midden van de oven, tot de kaas mooi goudbruin is. Bestrooi met wat extra rozemarijn.

< Alle recepten

Bioboerderij 't Schop maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.