Ingrediënten (4 personen):
150 g (volkoren) couscous (= 1 koffiemokje)
500 g pompoen, in stukjes gesneden en gekookt
4 rondjes verse geitenkaas, in stukjes
½ appel, in stukjes
1 bosuitje, in ringetjes
½ rode paprika, in kleine stukjes gesneden
½ rode ui, heel fijn gesneden
50 g gedroogde abrikozen, fijn gesneden
handjevol walnoten
de naaldjes van 1 takje verse rozemarijn, heel fijn gesneden
zout en peper
Bereidingswijze:
- Meet de couscous af in een koffiemokje, dat is ongeveer 150 gram. Doe de couscous in een schaal.
- Vul hetzelfde mokje met kokend water en giet dit bij de couscous. Roer even om en dek de schaal nu af, met huishoudfolie of een passend bord. Terwijl de couscous welt, hebt u tijd om de overige ingrediënten voor te bereiden en te snijden.
- Na ongeveer vijf minuten is de couscous klaar; roer haar los en luchtig met een vork. Voeg alle overige ingrediënten toe en meng goed.
- Vlak voor het serveren kunt u nog dressing toevoegen (olijfolie en balsamicoazijn), maar dat hoeft niet.