Ingrediënten (4 personen):
- ½ brood naar keuze (check onze acties van deze week)
- 1 grote prei
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 1 ltr (kippen)bouillon
- 100 gr zure room
- 2 el pesto
- Takje verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de helft van het brood in plakken en besmeer ze met pesto. De andere helft scheur je in stukken, besprenkel je met olijfolie en wat peper en zout.
Leg de broodjes en de croutons op een bakplaat en bak ze in 8 minuten krokant.
Snijd de prei in ringen en de courgette in stukjes en was deze.
Hak de knoflook fijn en fruit dit aan in iets olijfolie.
Voeg de prei en courgette toe en bak mee.
Voeg de bouillon toe en laat de soep zo’n 10 minuten koken.
Pureer de preisoep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en 2 el pesto. Verdeel de preisoep over de borden.
Garneer met een lepel zure room, wat vers gehakte basilicum en de croutons.
Serveer met de pesto toast.