Ingrediënten (4 personen):

  • Volkoren bladerdeeg (kant-en-klaar) 6 plakjes
  • Spekreepjes 100 g
  • Spinazie 4 handjes
  • Kerstomaten 250 g
  • Pijnboompitten 2 el
  • Room 200 ml
  • Eieren 4
  • boter
  • peper
  • zout
  • taartvorm (met een diameter van 24 cm)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in met boter. Maak een bal van de plakjes bladerdeeg en rol dun uit. Leg het deeg in de vorm, prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een vel bakpapier op de bodem, doe er een steunvulling in en bak het deeg 15 minuten blind voor. Verwijder het bakpapier met de steunvulling.

Spoel de spinazie, zwier ‘m droog. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen op een bord.

Klop de eieren los met de room, kruid met peper en zout.

Doe de spinazie op de taartbodem, overgiet met het eimengsel. Leg de kerstomaatjes erop en bestrooi met de spekreepjes. Bak de quiche nog 25 à 30 minuten in de oven, of tot het eimengsel goed gestold is.

Werk de quiche af met de geroosterde pijnboompitten en serveer..

< Alle recepten