Ingrediënten (2 personen):
1,2 kilo short ribs

Voor de rub
5 el olijfolie
1 el gerookte paprikapoeder
een snuf chilipoeder
1 el knoflookpoeder
1 tl zout
2 el bruine basterdsuiker

Voor de glaze
2 el schenkstroop
40 gram geconcentreerde tomatenpuree
2 el sojasaus
1 teentje knoflook, geperst
1 el olijfolie
een snuf zout

Bereidingswijze:

De rub
Doe alle ingrediënten voor de rub in een kommetje en meng goed door elkaar. Wrijf dan de short ribs in met de rub zodat het overal goed in het vlees kan trekken. Laat dit minstens 2 uur in het vlees trekken terwijl het in de ijskast staat. Haal het vlees 1 uur voordat je het gaat garen uit de ijskast zodat het op kamertemperatuur komt.

Het garen van de short ribs
Verwarm de oven voor op 125 graden. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en zorg ervoor dat het wel goed dicht zit en niet direct in contact staat met de open lucht. Leg het ingewikkelde vlees op het ovenrekje met daaronder een lekbak (er gaat namelijk vocht uit druipen). Laat het vlees 6-7 uur in de oven staan. Haal dan het vlees eruit en zet de oven op 180 graden. Maak de glaze en bedruip het vlees met een dikke laagje, zet het nu nog 10-15 minuten terug in de oven.

Haal dan het vlees uit de oven en snijd in stukken.

< Alle recepten

Bioboerderij 't Schop maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.