Ingrediënten (2 personen):
1,2 kilo short ribs
Voor de rub
5 el olijfolie
1 el gerookte paprikapoeder
een snuf chilipoeder
1 el knoflookpoeder
1 tl zout
2 el bruine basterdsuiker
Voor de glaze
2 el schenkstroop
40 gram geconcentreerde tomatenpuree
2 el sojasaus
1 teentje knoflook, geperst
1 el olijfolie
een snuf zout
Bereidingswijze:
De rub
Doe alle ingrediënten voor de rub in een kommetje en meng goed door elkaar. Wrijf dan de short ribs in met de rub zodat het overal goed in het vlees kan trekken. Laat dit minstens 2 uur in het vlees trekken terwijl het in de ijskast staat. Haal het vlees 1 uur voordat je het gaat garen uit de ijskast zodat het op kamertemperatuur komt.
Het garen van de short ribs
Verwarm de oven voor op 125 graden. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en zorg ervoor dat het wel goed dicht zit en niet direct in contact staat met de open lucht. Leg het ingewikkelde vlees op het ovenrekje met daaronder een lekbak (er gaat namelijk vocht uit druipen). Laat het vlees 6-7 uur in de oven staan. Haal dan het vlees eruit en zet de oven op 180 graden. Maak de glaze en bedruip het vlees met een dikke laagje, zet het nu nog 10-15 minuten terug in de oven.
Haal dan het vlees uit de oven en snijd in stukken.