Ingrediënten (2 personen):

  • 1 gekookte rode biet (ca. 45 minuten)
  • 1 rauwe rode biet
  • 200 g winterpostelein, gewassen en gedroogd
  • 2 grote sinaasappels
  • 6 eetl extra vergine olijfolie
  • 2 eetl wijnazijn
  • snufje zout en peper
  • 100 g hazelnoten, geroosterd in droge pan

Bereidingswijze:

Snijd de gekookte biet in stukjes. Schil het rauwe bietje in dunne sliertjes en leg deze 10 minuten in koud water. Schil de sinaasappels en snijd in grove stukken.

Roer een dressing van olijfolie en wijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Meng de stukjes biet en sinaasappel met wat dressing en schep de postelein erdoor. Doe de rauwe biet erbij en schep nog een keer om.

Verdeel over de borden, bestrooi met de hazelnootjes en serveer met knapperig brood.

< Alle recepten

Bioboerderij 't Schop maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.