Ingrediënten:
2 courgettes
1 el balsamicoazijn
15 gr. verse basilicum
150 gr. burrata of mozzarella
3 el milde olijfolie
50 gr. hazelnoten
10 gr. verse munt
Bereidingswijze:
Snijd de courgettes in schuine plakken van 1 cm. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met ⅔ van de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de courgetteplakken in delen 4 min. Keer halverwege. Doe de courgetteplakken in een kom, schep ze om met de balsamico en laat staan tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Snijd de blaadjes van het basilicum en de munt grof. Snijd de steeltjes van het basilicum wat fijner: deze hebben veel smaak. Meng de courgette met de kruiden en de rest van de olie. Scheur de burrata/ mozzarella in stukken.
Verdeel eerst de courgette en dan de burrata/mozzarella over de borden. Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en de kruiden. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.