Ingrediënten (4 personen):
- 250 gram Ossenhaas
- 2 el. Sherry
- 1 el. sojasaus
- 1 tlp. paprikapoeder
- 2 el. olijfolie
- 3 tlp. rode wijnazijn
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Met bovenstaande ingrediënten maak je als eerst de marinade. De marinade bestaat uit paprikapoeder, sherry, sojasaus en een snufje zout en peper om het op smaak te brengen. De ossenhaas mag in puntjes gesneden worden en in de marina gelegd worden. Laat de ossenhaaspuntjes minimaal 30 minuten marineren.
Tip: Het is nog lekkerder als je een dag van te voren de ossenhaaspuntjes in de marinade legt zodat het er in kan trekken. Plaats het wel afgedekt in de koelkast.
Haal vervolgens de ossenhaaspuntjes uit de marinade en bak de puntjes in olijfolie snel gaar. Voeg wat azijn aan de marinade toe en giet vervolgens de marinade in de pan. Laat het even opwarmen en de Spaanse ossenhaaspuntjes zijn klaar om genuttigd te worden.