Ingrediënten (4 personen):

  • 250 gram Ossenhaas
  • 2 el. Sherry
  • 1 el. sojasaus
  • 1 tlp. paprikapoeder
  • 2 el. olijfolie
  • 3 tlp. rode wijnazijn
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Met bovenstaande ingrediënten maak je als eerst de marinade. De marinade bestaat uit paprikapoeder, sherry, sojasaus en een snufje zout en peper om het op smaak te brengen. De ossenhaas mag in puntjes gesneden worden en in de marina gelegd worden. Laat de ossenhaaspuntjes minimaal 30 minuten marineren.

Tip: Het is nog lekkerder als je een dag van te voren de ossenhaaspuntjes in de marinade legt zodat het er in kan trekken. Plaats het wel afgedekt in de koelkast.

Haal vervolgens de ossenhaaspuntjes uit de marinade en bak de puntjes in olijfolie snel gaar. Voeg wat azijn aan de marinade toe en giet vervolgens de marinade in de pan. Laat het even opwarmen en de Spaanse ossenhaaspuntjes zijn klaar om genuttigd te worden.

< Alle recepten

Bioboerderij 't Schop maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.