Ingrediënten (4 personen):
- 1 kg kruimige aardappelen, geschild en grof gesneden zout en peper
- 150 g magere spekreepjes
- 200 ml melk
- 50 g zachte boter 1 eetl grove mosterd
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 500 g winterpostelein, gewassen, gedroogd en grof gesneden (houd eventueel wat achter voor garnering)
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen gaar in gezouten kokend water, ca. 25 minuten.
Bak de spekjes knapperig uit in een koekenpan.
Verwarm de melk tot tegen de kook aan.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper. Klop met een garde de melk, boter en mosterd erdoor zodat de puree mooi luchtig is.
Spatel in gedeelten de postelein door de puree, warm steeds goed door. Schep de bosui en de spekjes erdoor en breng de stamppot goed op smaak met peper. Garneer eventueel met blaadjes postelein.