Ingrediënten (4 personen):

500 gr gehakt h.o.h.
800 gr. aardappelen
500 gr. raapjes
500 gr. champignons
Platte peterselie
1 ui
1 teentje knoflook
250 ml. room culinair
2 el. boter
4 el. paneermeel
1 el. bloem
1 el. sojasaus
1 el. olijfolie
1 blokje kippen- of groentenbouillon
Zwarte peper
Zout

Bereidingswijze:

Schil de rapen en de aardappelen. Snij de rapen in blokjes. Snij de aardappelen in de lengte in 4-en. Snij de champignons in 4-en. Snipper de ui, het knoflook en de peterselie fijn.

Meng het paneermeel met het gehakt. Rol 12 balletjes. Kook de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water en giet af.

Verhit de olijfolie en stoof de ui en het knoflook 1 min. Voeg de blokjes raap toe en laat 4 min. stoven. Kruid met peper en zout en verkruimel er het bouillonblokje over. Bestrooi met de bloem, meng goed en overgiet met 2,5 dl water. Dek af en laat 10 min. garen.

Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de champignons 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan. Smelt in dezelfde pan opnieuw 1 eetl. boter en bak de balletjes rondom goudbruin. Laat nog 5 à 6 min. verder garen.

Voeg de champignons bij de raapjes en overgiet met de room. Laat op een zacht vuur onafgedekt 10 min. sudderen. Meng er de sojasaus en de helft van de peterselie door en voeg de balletjes toe. Meng voorzichtig door elkaar. Verdeel de groenten, de balletjes en de aardappelen over de borden. Werk af met de rest van de peterselie.

< Alle recepten

Bioboerderij 't Schop maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.