Ingrediënten (4 personen):

500 gr gehakt h.o.h.
800 gr. aardappelen
500 gr. raapjes
500 gr. champignons
Platte peterselie
1 ui
1 teentje knoflook
250 ml. room culinair
2 el. boter
4 el. paneermeel
1 el. bloem
1 el. sojasaus
1 el. olijfolie
1 blokje kippen- of groentenbouillon
Zwarte peper
Zout

Bereidingswijze:

Schil de rapen en de aardappelen. Snij de rapen in blokjes. Snij de aardappelen in de lengte in 4-en. Snij de champignons in 4-en. Snipper de ui, het knoflook en de peterselie fijn.

Meng het paneermeel met het gehakt. Rol 12 balletjes. Kook de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water en giet af.

Verhit de olijfolie en stoof de ui en het knoflook 1 min. Voeg de blokjes raap toe en laat 4 min. stoven. Kruid met peper en zout en verkruimel er het bouillonblokje over. Bestrooi met de bloem, meng goed en overgiet met 2,5 dl water. Dek af en laat 10 min. garen.

Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de champignons 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan. Smelt in dezelfde pan opnieuw 1 eetl. boter en bak de balletjes rondom goudbruin. Laat nog 5 à 6 min. verder garen.

Voeg de champignons bij de raapjes en overgiet met de room. Laat op een zacht vuur onafgedekt 10 min. sudderen. Meng er de sojasaus en de helft van de peterselie door en voeg de balletjes toe. Meng voorzichtig door elkaar. Verdeel de groenten, de balletjes en de aardappelen over de borden. Werk af met de rest van de peterselie.

< Alle recepten