Ingrediënten (4 personen):
- 500 gr rabarber
- 1 klontje boter van ongeveer 20 gram
- 1 eigeel
- 100 gr suiker
- 1 pak bladerdeeg aan de rol
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Zet de pan op het vuur en snij de rabarberstengels op maat zodat ze in de pan passen. Dit is handig om even te meten voor de pan heet is.
- Doe de suiker in de pan en laat dit tot een lichte karamel kleuren. Laat het niet te donker worden want het gaart in de oven ook nog verder.
- Zodra de suiker een paar tinten donkerder is geworden leg je de stengels rabarber tegen elkaar aan in de pan. De bolle kant van de rabarber laat je naar beneden wijzen (dat wordt straks de bovenkant)
- Verdeel de boter over de bovenkant en leg het bladerdeeg hierop.
- Dek het een beetje toe en stop de randen van het deeg in de pan. Prik een paar gaatjes in het bladerdeeg en verwijder overtollig deeg.
- Klop het eigeel even los en bestrijk de bovenkant met het eigeel.
- Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot de bovenkant goudbruin is geworden.
- Haal uit de oven en laat even rusten. Leg een bord op de pan en draai het geheel in een keer om. Let op want de karamel is heel heet!
Serveer de tarte tatin met een bolletje vanille-ijs of slagroom en eet lauwwarm.