Ingrediënten:

  • 700 g yacon-wortelen 2 aardappelen
  • 2 grote witte uien 2 teentjes knoflook
  • 1 kl komijnpoeder 8 dl water
  • 2 dl melk 1 kl groentebouillon (pasta)
  • 2 el olijfolie + ½ dl om te frituren peper van de molen en zout

Voor kruidentuiltje (bouquet garni):

  • 5 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier keukentouw

Voor de afwerking:

  • 1 kl chilivlokken enkele takjes koriander
  • 2 el pijnboompitten

Bereidingswijze:

  1. Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Neem een grote pot, giet er wat olijfolie in en stoof de ui en knoflook glazig gedurende 5 minuten.
  2. Snijd van 1 yacon enkele flinterdunne plakjes met de mandoline en houd apart. Schil de yacons en aardappelen, snijd in grove stukken en voeg bij de ui. Stoof nog 5 à 10 min verder.
Giet water bij de groenten tot ze onder staan.
  3. Maak het kruidentuiltje en voeg deze samen met het komijnpoeder en de groentebouillonpasta bij de soep. Kook 30 minuten. De yacon moet echt zacht zijn.
  4. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad. Voeg er de melk bij en mix nogmaals.
  5. Dep de flinterdunne plakjes yacon droog en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats in de oven onder de grill en bak krokant. Breng de soep verder op smaak met peper en zout en werk af met chilivlokken, koriander en geroosterde pijnboompit

< Alle recepten